Erika Teeuwissen – La Vie Verte

Het is echt een gave van Jessarela om precies de emotie en de mooiste momenten vast te leggen.Haar foto’s zijn tegelijkertijd indringend maar toch ook toegankelijk, ze zit er precies goed bovenop, precies de goede intensiteit.

Jellan Kasteel
Jessarela heeft foto’s gemaakt van de uitvaart van onze moeder.
Het leek mij fijn om later hier nog iets van te hebben, een document om terug te kunnen kijken op die (emotionele) dag. Er gaat veel langs je heen in deze periode. Bovendien kon de oudste broer van mijn moeder niet aanwezig zijn bij de uitvaart vanwege een hartoperatie die hij net had ondergaan. Op het laatste moment heb ik Jessarela ook gevraagd om bij het sluiten van de kist en de condoleance aanwezig te zijn.
Zij heeft alles op alles gezet om dit te kunnen doen voor ons. Ook met de foto’s van deze momenten zijn we heel blij.
Jessarela, heeft in overleg met ons, een prachtig fotoboek gemaakt. Mijn vader kijkt er heel regelmatig in. Mijn oom en tante heb ik mede dankzij dit fotoboek een impressie kunnen geven van de uitvaart.
Jessarela is een fijn persoon die zich discreet opstelt. Ik beveel haar zeker aan als fotografe. En waarom zou je geen foto’s maken bij een uitvaart? Bij geboorte, trouwen en zoveel andere momenten in het leven doe je dit toch ook?

Jolanda Ruissen – To Be Young

Jessarela is een fotograaf met voelsprieten voor unieke momenten. Ze weet emoties vast te leggen, waarmee ze de authenticiteit van ieder individu laat zien. In een groep is ze de fotograaf die onzichtbaar weet te werken. Toen ze een portretsessie maakte van mij wist ze mij zo op mijn gemak te stellen dat ik helemaal mezelf kon zijn. Ik realiseer me dat ik daardoor niet alleen trots ben op de mooie foto’s maar ook op mezelf. Dat zij dat weet te bereiken vind ik echt geweldig en een voorbeeld voor iedere fotograaf

Suus Reep

Jessarela heeft de uitvaart van mijn vader gefotografeerd en dit heeft ze op zo’n prachtige manier gedaan.De manier waarop ze zich verdiepte in mijn vader, het gesprek aanging met mijn moeder over hoe zij samen waren. Jessarela kan zich zo verbinden met dat wat er is en wat moet gebeuren, op een hele professionele manier. Haar betrokkenheid geeft ook het vertrouwen dat ze er voor de volle inzet voor gaat, hoe de dag ook loopt. Want ook dat weet je met z’n allen van tevoren niet.

Voor ons was het goed dat mijn vader was overgegaan. Het samenzijn, de mooie herinneringen delen, dat was voor ons belangrijk op de dag van de uitvaart. En dat gevoel heeft Jessarela vastgelegd. Ik ben helemaal niet zo snel van foto’s terugkijken, maar zo af en toe pak ik ze er toch weer even bij. Dan ben ik weer helemaal terug bij die dag. Zo levendig, de kleuren, het gevoel. Ik ben Jessarela echt enorm dankbaar. Want hoe mooi is het als je zo terug kan kijken, hoe zwaar het dan soms ook is. 

Christa Krommenhoek – Life of Chrisje

Ik heb verschillende keren op een hele fijne en open manier met Jessarela mogen werken. Wat ik met woorden doe, doet zij met beelden. Haar foto’s vertellen een verhaal. Je voelt de emoties en de sfeer van het moment terug in het beeld. Net op het juiste moment klikken of vanuit een bijzondere hoek. Ik ben blij met de foto’s die ze van mijn verschillende events maakte en zie daarin terug wat ik het allerliefste wil zien: het verhaal en het gevoel vastgelegd in beeld! Top!

Cora Verhagen – Creative Souls Business Club

Jessaréla maakt voor de Creative Souls Business Club regelmatig foto’s die de sfeer van onze activiteiten perfect vangt. De diversiteit in haar series maken de foto’s breed inzetbaar en haar werk maakt onze communicatie vele malen krachtiger. Bovendien is ze een ontzettend prettig en warm persoon om mee samen te werken.